![]() |
Ratatouille |
Perfumes the kitchen with the smell of Provence... Excellent with broiled beef or lamb, or as a cold hors d'oeuvre, or for diner, with an poached egg.
Ingrédients /ingredients (4 à 6 portions) :
2 poivrons (1 rouge et 1 vert) (soit 400 gr env) / 1 lb diced bell pepper (red and green)
2 aubergines moyennes / 1lb diced eggplant
4 courgettes / 1 lb diced zucchini
6 tomates mûres / 1 lb ripe tomatoes peeled and seeded
huile d'olive extra-vierge
3 oignons doux épluchés et émincés / 3 thinly sliced yellow onions
4 gousses d'ail écrasées / 4 cloves mashed garlic
thym, basilic / thyme, basil
sel et poivre du moulin / salt, fresh ground pepper to taste
Directions :
![]() |
Cuire les légumes séparément |
Dans une sauteuse, sur feu moyen, faire chauffer 3 cuillères à soupe d'huile et faire dorer les aubergines pendant 10 mn, réserver et procéder de la même façon avec les courgettes, puis les poivrons et enfin les oignons. Pour gagner du temps, on peut cuire les légumes en même temps dans 4 ustensiles différents.
Cook the eggplant in 3 Tbsp olive oil for about 10 minutes, remove to a side dish. Proceed in the same way for the zucchini, onions and peppers. (If you want to spare some time, cook them in 4 different skillets or sauté pan).

Laisser mijoter 20 mn sur feu doux sans couvrir complètement.
In a casserole, heat 3 Tbsp of olive oil and stir in all the cooked vegetables. Add the tomatoes, garlic, thyme and basil. Season to taste.
Simmer over low heat half covered for about 20 minutes.
No comments:
Post a Comment